Over DB-connect

DB-connect is hét landelijke informatiepunt voor vragen over beperkt zijn in horen én zien (doofblindheid). Voor iedereen met een beperking in horen en zien, hun omgeving en verwijzers. DB-connect is een samenwerkingsverband tussen Bartiméus, GGMD, Kalorama, Kentalis en Visio.

Informatiepunt – contactpersonen

In verschillende organisaties wordt er zorg- en dienstverlening geboden voor mensen met een beperking in horen én zien (doofblindheid). Het is niet altijd duidelijk wie welke zorg biedt en waar u het beste terecht kan met vragen. Het informatiepunt wordt bemand door contactpersonen. Dat zijn deskundigen op het gebied van doofblindheid. Zij werken bij de samenwerkingspartners en/of zijn ervaringsdeskundig. Elke werkdag tussen 10:00 en 12:00 uur beantwoorden zij vragen op het gebied van beperkingen in horen én zien, maar ook over gespecialiseerde zorg- en dienstverlening, onderwijs en werk. Indien nodig, kunnen zij u verwijzen naar passende zorg.

Initiatieven

DB-connect organiseert en ondersteunt diverse initiatieven op het gebied van doofblindheid. Zoals Samen Wijzer, Oog en oor voor talent en landelijke intervisiedagen voor professionals.
DB-connect werkt ook aan de ontwikkeling van nieuwe diensten, zoals een e-learning programma voor professionals.

Contact

Het informatiepunt is op werkdagen tussen 10:00 en 12:00 uur telefonisch bereikbaar via het nummer 085 065 45 90. U kunt ook een mail sturen naar contact@dbconnect.info