Wonen en leven

Fijn wonen en leven, nu en in de toekomst. Dat wil iedereen. Voor iemand met een beperking in zien en horen brengt dat uitdagingen met zich mee. Vaak zorgt de aandoening ervoor dat hij of zij alleen delen van de omgeving waarneemt. Van deze fragmenten moet dan een geheel gevormd worden. Dat kost tijd en energie.

Overzichtelijke woonomgeving

Om wonen en leven makkelijker te maken, is het belangrijk om te zorgen voor een overzichtelijke woonomgeving. Daar zijn vele mogelijkheden voor. Niet iedere beperking in zien en horen vraagt om dezelfde aanpassingen, dit is immers afhankelijk van de persoon en de beperking. Zoek daarom altijd naar een oplossing op maat. Bekijk mogelijke oplossingen bij onze tips of neem contact op met een professional.

Praktische tips
In het magazine Eigen Huis van oktober 2020 stond in de rubriek “Na de verbouwing” een prachtig artikel van de fam. Moll die hun huis heeft aangepast aan de visuele en auditieve beperking van dhr. Moll. Er staan veel praktische tips in waar andere mensen met een visuele en auditieve beperking veel aan zouden kunnen hebben. We mogen het met toestemming overnemen. U leest het hier: Eigen huis okt 2020